Slik behandler du pluggplanter

Når du mottar pluggplantene bør du åpne pakken med en gang. Hvis de er tørre bør du gi dem en god gjennombløting og deretter fjerne alt overflødig vann. Har du ikke tid til å potte dem opp med en gang bør de oppbevares på et litt kjølig og lyst sted til de kan pottes opp, men jo fortere du kan potte dem opp jo bedre er det for å sikre et godt resultat.

  • Fyll en potte (9-12 cm) med god plantejord og lag et hull i midten tilsvarende størrelsen på pluggplanten
  • Plasser pluggplanten i hullet og fyll inntil med jord og press den lett mot pluggplanten. Sørg for at stilken på pluggplanten er i samme høyde i jorda som den er i pluggplanten.
  • Vann planten, gjerne ved å stille den i et plantebrett og trekke til seg vannet. Sørg for at den ikke blir stående i vann.
  • Plasser planten lyst og godt ventilert og ikke for varmt (ideelt 10-15 grader), f.eks. i et drivhus eller i vinduskarmen.
  • Plantene bør få tilførsel av næring ca hver 10-14 dag, alternativt kan du putte langtidsgjødsel i jorda når du potter den opp.


Når plantene har vokst seg til, og vær og temperatur tillater det, kan du begynne å tilvenne plantene til en utendørs tilværelse. La de stå utendørs i en ukes tid på et skjermet sted uten direkte sol på dagtid og ta dem inn på natten.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *