Hei og velkommen til Stauderiket på Skomakerbekken

Skomakerbekken er en liten husmannsplass ved Mjøsa på ca seks mål som vi kjøpte som fritidsbolig i 2015. En gang i tiden har det nok vært både roser, prydbusker og stauder rundt om på eiendommen, men da vi overtok var det meste overgrodd av alle typer ugress du kan tenke deg. Vi tok vare på de få plantene som var igjen, men når man skal gjøre om seks mål med gressplen og ugress til en “blomstrende oase”, ja da hjelper det at man kan karakteriseres som både plantesamler og hagegal.

Ved årsskiftet 2020/2021 startet planen med å åpne en nettbutikk med salg av stauder iom at tanken var å bli pensjonist fra sommeren 2021, og stauderiket.no ble etablert. Nettbutikken selger i hovedsak ulike stauder som passer i norske hager, med et stort utvalg av blant annet Hosta og Heuchera. Plantene som selges i nettbutikken er en blanding av innkjøpte planter, og planter jeg selv har dyrket frem. I nettbutikken kan du kjøpe planter i perioden mars-august, resten av året er nettbutikken stengt.

I bloggen vil jeg legge ut informasjon om både planter vi selger i nettbutikken, men også andre som vi har i bedene på Skomakerbekken. Du vil finne planteportretter av stauder, roser, georginer, pelargonia, fuchsia og en del annet. I tillegg kommer det tips og informasjon om både hager som er verdt å besøke, prosjekter man kan gjøre i hagen og andre hagetips.

 

Både nettbutikken og Skomakerbekken har sider på Instagram og Facebook

Instagram:
Stauderiket.no
Skomakerbekken

Facebook:
Stauderiket.no
Skomakerbekken

Jeg håper du finner noe som kan være til inspirasjon i din egen hage og setter stor pris på tilbakemeldinger om noe er feil og selvfølgelig kommentarer til innholdet. Skulle du ha noen spørsmål kan jeg kontaktes via info@stauderiket.no.

.