Begynner det å bli litt tomt med blomstrende stauder i bedene når juli har gått over til august? Fortvil ikke, det finnes mange flotte stauder som blomstrer i august og september, ja noen blomstrer faktisk helt til frosten kommer.
Nedenfor finner du 40 forslag til staudesorter du kan benytte for å få fargerike og blomstrende staudebed også om høsten
1 – Achillea – Ryllik
Ryllik er en lettstelt og flott staude som vokser godt i nærmest all type jord. Egner seg veldig godt til snitt og holder seg lenge i vasen. Den tiltrekker seg innsekter så planting i nærheten av grønnsakshagen vil høyst sannsynlig medføre flere insekter og større avling.
Sol
Juni – September
H7
Planteportretter:
Achillea millefolium ‘Cerise Queen’
Achillea millefolium ‘Summer Pastels’
Achillea ptarmica flore pleno ‘Noblessa’
2 – Actaea – Klaseormedrue
Klaseormedrue er en høy og staselig plante som trives i delvis skygge og jevnt fuktig og næringsrik jord. Den blomstrer på sensommeren med enten hvite eller rosa blomster på høye stilker. De rødbladede sortene trenger noe sol for at bladverket skal få den flotte mørke burgunderrøde fargen.
Skygge / Delvis skygge
September – Oktober
H5 – H6
Flotte sorter:
Actaea simplex ‘Black Negligee’
Actaea simplex ‘Brunette’
Actaea simplex ‘Hillside Black Beauty’
Actaea simplex ‘White Pearl’
3 – Acantus mollis – Akantus
Akantus er en høy og staselig staude med blomsterspir i kremhvitt og rosalilla og et flott bladverk. Den er lett å dyrke, egner seg godt til snitt og tørkede arrangementer.
Delvis skygge / Skygge
Juli – August
H4
4 – Aconitum – Hjelm
Hjelm er flotte og høyreiste stauder som har opprette sterke stilker. De er ikke kravstore mht jord, men trives best i næringsrik og jevnt fuktig jord i sol eller delvis skygge. De aller fleste er blå/blåfiolette, men det finnes også noen hvite og rosa varianter. Plantene er giftige.
Sol / Delvis skygge
Juli – September
H7 – H8
Planteportretter:
Aconitum hemsleyanum
Aconitum napellus
5 – Agastache – Anisisop
Anisisop (Agastache foeniculum) er en herlig staude som tiltrekker seg mengder av insekter og har nydelige blålilla blomsterspir. Bladene dufter/smaker av lakris/anis. Planten egner seg like godt i blomsterrabatten som i urtebedet.
Sol / Delvis skygge
Juli – September
H4 – H6 avhengig av sort
Planteportretter:
Agastache ‘Black Adder’
Agastache foeniculum
Agastache foeniculum ‘Golden Jubilee
Agastache rugosa ‘Liquorice ‘Blue’
Agastache rugosa ‘Liquorice ‘White’
6 – Anemone – Høstanemone
Høstanemoner er vakre stauder med enten enkle, halvfylte eller doble blomster i hvitt eller rosanyanser. De trives best i delvis skygge her i nord (Norge) og trenger god og næringsrik lett fuktig jord med god drenering. De egner seg godt til snitt og tiltrekker seg polinatorer.
De kan være litt trege i starten, men når de først har etablert seg har du en plante som bare blir større og flottere år for år. Høstanemone sprer seg med ganske lave, krypende rizomer, men er enkel å håndtere dersom den ser ut til å spre seg litt for mye.
Delvis skygge / Sol
August – Oktober
H3 – H6 avhengig av sort
Planteportretter:
Anemone hupehensis ‘Little Princess’
Anemone hupehensis var. japonica ‘Parmina’
Anemone tomentosa ‘Robustissima’
Anemone x hybrida ‘Honorine Jobert’
Anemone x hybrida ‘Serenade’
Anemone x hybrida ‘Whirlwind’
7 – Aster (Symphyotrichum) – Asters
Det finnes et stort utvalg av det som går under navnet Høstasters og i mange farger som rødt, rosa, lilla og hvitt. Virginiaasters (Aster novi-belgii) blir ca 70-150 cm høy, Kleimeasters (Aster novae-angliae) kan bli over 200 cm høy mens Buskasters (Aster dumosum) blir ca 20-50 cm høy.
Sol / Delvis skygge
August – Oktober
H4 – H6
8 – Astilbe – Spir
Spir/Japanspir vil lyse opp i skyggefulle rabatter med sine nydelige blomsterspir i hvitt, rosa, lilla eller rødt over det bregnelignende bladverket. Den er en enkel plante å dyrke som kommer tilbake større og finere for hvert år.
Skygge / Delvis skygge / Sol
Juni – August
H6
Planteportretter:
Astilbe japonica ‘Deutschland’
Astilbe japonica ‘Europa’
Astilbe japonica ‘Peach Blossom
Astilbe japonica ‘Washington’
9 – Astrantia major – Stjerneskjerm
Stjerneskjerm er en staude med relativt lang blomstringstid. Den pleier å starte blomstringen i månedsskiftet juni/juli og klipper du den ned etter avblomstring kan det godt være at du får ytterligere blomstring utover høsten.
Astrantia egner seg veldig godt til snitt, til tørking og er en god insektsplante. Den egner seg godt i blomsterbedet og krukker. Planten er en “cottage-garden”-plante og egner seg spesielt godt i uformell plantering.
Sol / Delvis skygge
Juni – August
H7 – H8
Planteportretter:
Astrantia major ‘Florence’
Astrantia major ‘Hadspen Blood’
Astrantia major ‘Midnight Owl’
Astrantia major ‘Roma’
Astrantia major ‘Star of Beauty’
Astrantia major ‘Star of Billion’
Astrantia major ‘Star of Fire’
Astrantia major ‘Sunningale Variegated’
10 – Chelone – Duehode
Chelone obliqua er en flott staude med sterke stilker noe som gjør at den ikke trenger oppbinding selv om den blir i underkant av en meter høy. Den tiltrekker seg insekter.
Den er hardfør og vil fungere i mesteparten av landet og blomstrer til frosten kommer.
Sol / Delvis skygge
August – Oktober
H6 – H7
Planteportretter:
Chelone obliqua
Chelone obliqua ‘Alba’
11 – Delphinium – Ridderspore
Riddersporer er en av mine favorittstauder. Disse høyreiste, flotte plantene finnes i en rekke farger fra hvitt til mørk lilla, og også flerfarget. De trives best i veldrenert, jevnt fuktig jord på en solfylt plass.
Minuset med de høyeste sortene er at de trenger støtte, spesielt på vindutsatte plasser.
De finnes enormt mange sorter Delphinium med høyder fra 60 cm og opp til nesten 200 cm. Herdigheten spenner fra H4 – H7 for de ulike typene. Noen av dem finner du i egne planteportretter her på bloggen.
Sol
Juli – August
H4 – H7
Planteportretter:
Planteportretter
12 – Digitalis purpurea – Revebjelle
Revebjelle er en vakker, kortlivet staude og regnes heller som en 2-årig plante (blomstrer året etter den sås), men har man først plantet den i hagen vil den dukke opp år etter år iom at den selvsår seg. Den trives i de fleste jordtyper, bortsett fra leire. Den foretrekker nok å bli plassert i sola, men hos meg ser de ut til å trives like godt i både delvis skygge og skygge.
Den har vakre klokkeformede blomster som kan være både ensfargede i hvitt, rosa og lilla eller med flotte flekker/tegninger. Planten er giftig.
Høyden varierer fra 100 cm og helt opp til 250 cm
Sol / Delvis skygge
Juli – August
H5
Planteportrett:
Digitalis purpurea
13 – Echinacea – Sohatt
Echinacea purpurea er en vakker staude med lanseformede, mørkegrønne blader og rosa prestekragelignende blomster på høye, stive blomsterstengler.
Purpursolhatt trives best i veldrenert jord i sol eller delvis skygge. Planten egner seg godt i blomsterrabatten og er ypperlig som snittblomst.
Sol / Delvis skygge
Juli – September
H4 – H6
Planteportretter:
Echinacea purpurea
Echinacea purpurea ‘Alba’
Echinacea purpurea ‘Doubledecker’
Echinacea purpurea ‘Green Jewel’
Echinacea purpurea ‘Primadonna Tiefrosa’
Echinacea purpurea ‘White Swan’
Echinacea purpurea ‘Magnus’
Echinacea Sunseekers ‘Blush’
Echinacea Sunseekers ‘Bubblelicious’
Echinacea Sunseekers ‘Salmon’
14 – Echinops – Kuletistel
Kuletistel er en dekorativ staude med store stive, ballformede, blå blomster som egner seg godt bakerst i rabatten eller i naturhagen. Den har kraftig og opprett vekst. Planten tiltrekker seg enorme mengder av bier, sommerfugler og andre insekter.
Sol / Delvis skygge
Juli – September
H6
Planteportrett:
Echinops bannaticus
15 – Eupatorium – Hjortetrøst
Hjortetrøst er store, høyreiste og vakre stauder som tiltrekker seg mengder av pollinerende insekter, spesielt sommerfugler. De fleste har rosa blomster, men det finnes også sorter med hvite blomster.
Til tross for at noen av de blir opp mot 200 cm høye har de sterke stengler og står stødig selv i mye vind. De trives best i veldrenert, lett fuktig jord i sol eller delvis skygge.
Skygge / Delvis skygge
August – Oktober
H5 – H6
Planteportretter:
Eupatorium cannabinum
Eupatorium maculatum ‘Atropurpureum’
16 – Filipendula – Mjødurt
Mjødurt er en gammel hageplante i Norge som trives best i veldrenert, lett fuktig jord i sol eller lett skyggefulle omgivelser. Den kan takle de fleste jordtyper.
Plantene egner seg godt både i blomsterbedet, i en Cottage Garden eller woodland-område og langs bekker og dammer. De tiltrekker seg pollinatorer som bier og sommerfugler. Blomstene egner seg veldig godt til snitt.
Sol / Delvis skygge / Skygge
Juli – September
H5 – H7
Planteportretter:
Filipendula rubra ‘Venusta’
Filipendula purpurea
Filipendula kamtschatica
17 – Geranium – Storkenebb
Det finnes mange forskjellige Storkenebb som blomstrer fra juli og utover, enkelte helt til frosten kommer. Du finner både høye og lave sorter blant Storkenebbene som er høstblomstrende. Av sorter som har lang blomstringstid er vel kanskje G. ‘Dreamland’ og G. ‘Rozanne’ noen av de beste.
Blant disse sortene finner du blomster i både hvitt, rosa, og blått og bladverk i både grønt, gulgrønt og også noen med flotte mørkere markeringer.
Sol / Delvis skygge
Juli – Oktober avhengig av sort
H5 – H7 avhengig av sort
Planteportretter:
Du finner mange planteportretter av Storkenebb her på bloggen. Av de som blomstrer utover høsten ta gjerne en titt på G. endressii, G. pratense, G. psilostemon, G. ruprechtii, G. sanguineum, G. wallichianum, G. oxonianum i tillegg til mange av hybridene.
18 – Helenium – Solbrud
Helenium er en staude med lang blomstringstid og finnes i farger som gul, oransje, rødbrunt og rødt. Enkelte sorter er også to/flerfargede. Planten trives best på en solfylt plass i veldrenert og næringsrik jord.
Den egner seg veldig godt til snitt og tiltrekker seg mengder av insekter.
Sol / Delvis skygge
Juni – September
H5 – H6
19 – Heuchera – Alunrot
Alunrot er en fantastisk staude først og fremst for det flotte bladverket som varierer fra limegrønt til nesten svart, og mellom der har du ferskenfarget, oransje, rødt, vinrødt, brunt, sølvfarget og grønt. Blomstene spiller etter min mening «annenfiolin» og kommer i hvitt, gult, rosa, grønt eller rødt.
Den er en hardfør staude som kan benyttes i hele landet, enten i bedet eller i krukker og er veldig flott i kombinasjon med Hosta. De forskjellige sortene trives i litt forskjellig vekstforhold. De lyse vil ha mest skygge mens de mørke mest sol, men felles for dem alle er at de liker å ha det mer tørt enn fuktig.
Skygge / Delvis skygge / Sol
H7
Planteportretter:
Jeg har planteportretter av over 80 sorter av Heuchera – Alunrot her på bloggen.
Bilde: Heuchera ‘Georgia Plum’
20 – Hosta – Bladlilje
Hosta er en av de mest populære og varierte skyggetålende staudene. De finnes over 70 forskjellige arter og over 3 000 registrerte sorter. Store Hosta er perfekte for å skape drama i blomsterbedet, mens de mindre sortene kan benyttes som bunndekker, kantplante eller underdekking til busker og trær.
De fleste Hosta trives best med å få morgensol og deretter stå relativt skyggefullt resten av dagen, mens andre kan trives med mer skygge og noen i mer sol.
Skygge / Delvis skygge
Juni – September
H6 – H7
Planteportretter:
Det er planteportretter av over 400 sorter av Hosta her på bloggen.
21 – Hylotelephium – Oktoberbergknapp
Oktoberbergknapp er en staude med kraftig vekst og tykke, kjøttfulle stengler og blågrønne blad. Planten er en sukkulent hvilket betyr at den kan lagre vann i blad og stengler som gjør at den tåler noe tørke.
Planten er nøysom og trives best i veldrenert, sandholdig jord på solrike plasser. Den egner seg godt både i rabatten og i fjellhagen og er en flott bunndekker.
Planten tiltrekker seg insekter som f.eks bier og sommerfugler og egner seg veldig godt til snitt.
Sol / Delvis skygge
August – Oktober
H5 – H6
Planteportretter:
Hylotelephium ‘Beach Party’
Hylotelephium ‘Herbstfreude’
Hylotelephium ‘Marina’
Hylotelephium ‘Mr Goodbud’
Hylotelephium ‘Purple Emperor’
22 – Lamium – Flekktvetann
Flekktvetann er en flott teppedannende bunndekker med nydelige blader i grønt og sølv og rosalilla eller hvite blomster. Det finnes også sorter med grønne og gule blader.
Planten er ikke kravstor og kan plantes både i sol og skygge og er vintergrønn, men bør ha tilgang til jevn fuktighet ved plassering i direkte sol. Den sprer seg relativt fort til store tepper, men er enkel å kontrollere.
Delvis skygge / Skygge / Sol
Juni – September
H6 – H7
Planteportretter:
Lamium maculatum ‘Anne Greenaway’
Lamium maculatum ‘Aureum’
Lamium maculatum ‘Beacon Silver’
Lamium maculatum ‘Pink Pewter’
Lamium maculatum ‘White Nancy’
23 – Lavandula – Lavendel
Lavandula angustifolia er en eviggrønn plante som egentlig er en busk (og ikke staude) med små avlange og grågrønne blader og blålilla blomster. Både blomster og blader er duftende. Den tiltrekker seg mengder av insekter og når den er i full blomst er det fasinerende å se, og ikke minst høre summingen fra dem.
Sol
Juli – September
H2 – H5 avhengig av sort
Planteportretter:
Lavandula angustifolia
Lavandula angustifolia ‘Hidcote Blue’
24 – Leucantemum – Kjempekrage
Leucanthemum x superbum – Kjempekrage er villig og hardfør staude som blomstrer med hvite blomster fra juni og utover mot høsten. Den egner seg godt i blomsterbedet og holder seg lenge som snittblomst.
Sol / Delvis skygge
Juni – September
H7
Planteportrett:
Leucanthemum x superbum
25 – Ligularia – Stornøkketunge
Nøkketunge er relativt høye (100 – 150 cm) høye stauder med gule eller oransje blomster. Plantene er kraftigvoksende og blomstrer fra juli til september.
Den trives best i næringsrik og jevnt fuktig, men veldrenert jord. Planten egner seg både som solitær og i en blomsterrabatt.
Delvis skygge / Skygge
Juli – September
H7
Planteportrett:
Ligularia dentata ‘Desdemona’ – Stornøkketunge
26 – Lythrum – Kattehale
Kattehale er en opprett og flott staude som er en insektsmagnet og tiltrekker seg b.la. bier og sommerfugler.
Strandkattehale (L. salicaria) er en enkel og villig plante som trives best i fuktig, næringsrik jord i sol og delvis skygge. Den vokser imidlertid også godt i tørrere jord. Planten egner seg godt i blomsterrabatten og langs bekker og dammer. Den egner seg godt til snitt.
Sol / Delvis skygge
Juli – September
H5 – H7
Planteportretter:
Lythrum salicaria ‘Blush’
Lythrum salicaria ‘Rosy Gem’
27 – Monarda – Hestemynte
Hestemynte har nydelige blomster i rosa, hvitt, lilla og rødt og duftende aromatiske blader. Den har lang blomstringstid, er en ypperlig snittblomst og meget attraktiv for bier og andre insekter.
Sol / Delvis skygge
Juli – September
H4 – H7 avhengig av sort
Planteportretter:
Monarda ‘Croftway Pink’
Monarda ‘Loddon Crown’
Monarda ‘Schneewitchen’
Monarda cidridora
Monarda didyma ‘Beauty of Cobham’
Monarda didyma ‘Cambridge Scarlet’
28 – Nepeta – Prydkattemynte
Prydkattemynte er en herlig staude som kan brukes i front av staudebedet, som kantplante og bunndekker eller som lav hekk. Den kan sammenlignes med Lavendel i uttrykket, men har flere fordeler i forhold til Lavendelen. Den er f.eks. mye mer herdig og trenger mindre stell (ingen beskjæring iom at den dør ned om vinteren). Bladene dufter av mynte og tiltrekker seg mengder av insekter.
Sol / Delvis skygge
Juni – September
H6
Planteportrett:
Nepeta ‘Six Hills Giant’
29 – Persicaria affinis – Dvergslirekne
Persicaria affinis ‘Superbum’ – Dvergslirekne er en flott og lettstelt bunndekker som relativt raskt danner store grønne matter uten at den er invasiv. Blomstene begynner som rosa og blir gradvis dyprøde, mens bladverket blir rødbrunt om høsten.
Planten er tørketålende når den først er etablert, men den trives best i veldrenert, lett fuktig jord i sol eller delvis skygge. Den egner seg godt både som bunndekker og kantplante i blomsterbedet eller i steinbedet. Super Cottage Garden-plante
Sol / Delvis skygge
Juli – Oktober
H6 – H7
Planteportrett:
Persicaria affinis Superbum
30 – Persicaria amplexicaulis – Blodslirekne
Persicaria amplexicaulis er en villig og flott delvis eviggrønn staude med frisk grønt bladverk og rødrosa blomster. Blodslirekne trives best i veldrenert, lett fuktig jord i sol eller delvis skygge, men man får best blomstring i sol. Den er en staude som krever lite stell og vedlikehold.
Planten egner seg i blomsterrabatten, i en “cottage garden” eller langs bekker og dammer og egner seg godt til snitt. Den er en god pollinatorplante og tiltrekker seg blant annet sommerfugler og bier.
Sol / Delvis skygge
Juli – Oktober
H5 – H6
Planteportretter:
Persicaria amplexicaulis
Persicaria amplexicaulis ‘Golden Arrow’
Persicaria amplexicaulis ‘Pink Elephant’
Persicaria amplexicaulis ‘Rosea’
Persicaria amplexicaulis ‘White Eastfield’
31 – Persicaria polymorpha – Slirekne
Persicaria polymorpha er en lettstelt, kraftig og stor staude med tett bladverk som blir opptil 150 cm høy. Den egner seg både bakerst i store bed, som solitær og i store grupper.
I motsetning til enkelte andre Persicaria er ikke denne sorten invasiv, men siden den er en stor plante trenger den litt plass for å komme til sin rett. Planten trives i veldrenert, lett fuktig jord i sol og halvskygge og kan dyrkes over det meste av landet
Sol / Delvis skygge
Juli – August
H6 – H7
Planteportrett:
Persicaria polymorpha
32 – Perovskia – Blåbusk
Blåbusk er en flott staude med findelte grågrønne blader og blåfiolette aromatiske blomsterspir som har en lang blomstringstid. Sorten ‘Little Spire’ er noe kortere enn den «vanlige» Perovskia og holder seg opprett og faller ikke over/utover.
Sol
Juli – September
H5 – H6
Planteportrett:
Perovskia ‘Little Spire’
33 – Phlox – Høstfloks
Høstfloks er en skikkelig «oldemorsstaude» som har blitt benyttet i norske hager i mange hundre år. Blomstringen starter på sensommeren når mange andre blomster begynner å dabbe av. De danner store og tette tuer og blomstrer stort sett til frosten kommer. Den har sterke stilker og trenger ikke oppbinding.
Høstfloks trives best i dyp, moldrik og næringsrik jord, gjerne litt fuktig i sol eller delvis skygge. Planten egner seg veldig godt i stauderabatten.
Sol / Delvis skygge
Juli – September
H6 – H7
Planteportretter:
Phlox amplifolia ‘Hercules’
Phlox paniculata ‘Adinda’
Phlox paniculata ‘Anastasia’
Phlox paniculata ‘Blue Boy’
Phlox paniculata ‘Blue Paradise’
Phlox paniculata ‘Bright Eyes’
Phlox paniculata ‘Eva Cullum’
Phlox paniculata ‘Jade’
Phlox paniculata ‘Modern Art’
Phlox paniculata ‘Nicky’
Phlox paniculata ‘Purple Kiss’
Phlox paniculata ‘Sherbet Blend’
Phlox paniculata ‘Sweet Summer Ocean’
Phlox paniculata ‘White Admiral’
34 – Physostegia – Virginialeddblom
Physostegia virginiana er flotte sensommer/høststauder. De får vakre rosa eller hvite leppeformede blomster i tette spir som egner seg godt til snitt. Den tiltrekker seg insekter.
Virginialeddblom trives best i jevnt fuktig og næringsrik jord i sol eller delvis skygge. Den egner seg godt i blomsterrabatten og i en “cottage garden’.
Sol / Delvis skygge
August – Oktober
H6 – H7
Planteportretter:
Physostegia virginiana ‘Alba’
Physostegia virginiana ‘Rosea’
Physostegia virginiana ‘Summer Snow’
Physostegia virginiana ‘Variegata’
Physostegia virginiana ‘Vivid’
35 – Rodgersia – Bronseblad
Rodgersia er en flott staude med kraftig vekst som trives best i drenert, næringsrik og lett fuktig jord i delvis skygge eller skygge.
Den egner seg godt i skyggefulle bed og ved bekker og dammer. Plant den gjerne rundt store trær og busker eller som solitærplante.
Skygge / Delvis skygge
Juni – August
H4 – H7
Planteportretter:
Rodgersia ‘Bronze Peacock’ – Bronseblad
Rodgersia aesculifolia – Kastanjebronseblad
Rodgersia aesculifolia var henici – Kastanjebronseblad
Rodgersia podophylla – Koreabranseblad
36 – Rudbeckia – Praktsolhatt / Gjerdesolhatt
Det finnes flere ulike typer herdige Rudbeckia (R. fulgida og R. lacinata). Felles for dem er at de er alle gule, mens høyden varierer fra ca 60 cm og til over 200 cm. De trives alle best på en solrik plass i veldrenert jord.
37 – Salvia nemorosa – Steppesalvie
Salvia nemorosa er en flott staude og et godt og mer hardført alternativ til Lavendel. Den starter blomstringen tidlig på sommeren med blå, hvite eller rosa blomster og er en insektsmagnet som tiltrekker seg både sommerfugler og andre insekter.
Steppesalvia trives best i en veldrenert jord i sol. Planten tåler tørke bra, men er ikke glad i for våt jord.
Sol
Juni – September
H6
Planteportretter:
Salvia nemorosa ‘Ostfriesland’
Salvia nemorosa ‘Schneehügel’
38 – Thalictrum – Frøstjerne
Thalictrum er en gammel og god staude som har blitt brukt i norske hager i lang tid. Planten trives best i humusrik jord i sol, den kan også tolerere delvis skygge. Den passer godt bak i blomsterrabatten, i en “cottage garden” og “enger” og egner seg godt til snitt.
Sol / Delvis skygge
Juni – September
H5 – H8
Planteportretter:
Thalictrum aquilegifolium
Thalictrum flavum ssp glaucum
Thalictrum ‘Black Stockings’
Thalictrum ‘Splendide’
Thalictrum ‘Splendide White’
39 – Tricyrtis – Skyggelilje
Tricyrtis er en flott plante for skyggefulle områder i hagen. Den har nydelige hvite/lys lilla blomster med lilla markeringer. En herlig plante som blomstrer på sensommeren og høsten. Egner seg godt sammen med Hosta, bregner og prydgress.
Skygge / Delvis skygge
August – Oktober
H4 – H6
Planteportretter:
Tricyrtis formosana
Tricyrtis hirta
Tricyrtis hirta ‘Alba’
Tricyrtis hirta ‘Taiwan Adbane’
Tricyrtis hirta ‘Toyen’
40 – Veronicastrum virginicum – Kransveronika
Kransveronika er en flott staude med enten hvite, blå eller rosa blomster som trives best i lett fuktig og næringsrik jord i sol eller delvis skygge.
Stilkene er stive så planten trenger sjelden støtte. Den egner seg veldig godt som snittblomst.
Sol / Delvis skygge
Juli – August
H5 – H6
0 kommentarer