Spettmeis

Sitta europaea - Spettmeis

Spettmeisen (Sitta europaea) er den eneste fuglen i Norge som kan gå nedover med hodet først.  På hytta i Gudbrandsdalen har den vært en fast gjest på fuglebrettet de siste årene.

Spettmeisen er gråblå på oversiden og hvit under, med svakt rustgulaktig tone på brystet og magen.  Det går en svart strek gjennom øyet og nebbet er like langt som selve hodet.  Den kan bli ca 14-15 cm lang og vei opptil 23 gram.  Den livnærer seg på frø, bær og nøtter.

Spettmeisen hekker nordover til Sør-Trøndelag, det har også vært forekomster av den enkelte steder i Nord-Trøndelag de siste årene.   

Norsk navnSpettmeis
Latinsk navnSitta europaea
OrdenSpurvefugler
FamilieSpettmeisfamilien
Lengde14 cm – 15 cm
Vingespenn22 cm – 27 cm
Vekt20 g – 23 g
HekkeperiodeApril – Mai
Antall egg6 – 8
SangSpettmeisens sang

Sitta europaea - Spettmeis


0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *